Auteur Topic: Columns  (gelezen 325 keer)

Online Lowlands

Re: Columns
« Reactie #10 Gepost op: 06/04/21 04, 2021, 12:32:49 pm »
Tja,ik zeg het al lang,de linkse mens is niet logisch.Die denkt alleen van uit zijn hart en dat is in zijn hart verkeerd opgeslagen..En wat nog dat er CO 2 wordt uit gestoten?Is al lang bekend dat het vrijwel niks druk uit oefent op het misschien verhogen van de wereld temperatuur.Alles daar van is vooral is nog steeds te bewijzen dat het zo is en de kentekenen zijn dat het NIET zo is.Totaal geen invloed dus.Zelfs de bewering dat die wereldtemperatuur verhoogd is de laatste jaren is puur fantasie.Nu is die overigens WEL aan het dalen..
Allemaal leuk als het fantasie blijft.Helaas niet b.v. in de US waar Texas de electriciteits opwekking veel groen gemaakt had en de afgelopen winter heel streng was en daarom de windmolens vast vroren en er ijs op de zonnepanelen zat en niemand meer betrouwbare electriciteit had!En de enigste schone kool verbrandende met weinig CO 2 uitstoot  elektriciteitscentrale wil men ook nog slopen!Niemand had meer schoorstenen in hun huis,konden dus ook geen hout verbranden voor de warmte en zijn dood gevroren!
Halleluja voor de linkse mens!!! >:(

En het ergste is dat wij in Nederland veel meer rechts gekozen hadden en we weer met een linkse regering worden opgezadeld.. >:(
Rustig aan!
Ben ik zelf ook de hele dag druk mee.

Offline Aladin

Re: Columns
« Reactie #11 Gepost op: 06/06/21 06, 2021, 13:21:00 pm »
OvergangSchrijfster Daphne Deckers heeft het deze week over het einde van de corona-ellende, dat nu eindelijk in zicht lijkt.

“Het sociale leven gaat steeds iets verder open, als een ontluikende bloem,” glunderde ik laatst tegen een vriendin.

Ja, het is keukentegel-poëzie, maar ik ben gewoon blij dat het einde nu écht in zicht komt. Het vaccineren vordert gestaag en steeds meer landen gaan op geel. De terrassen roezemoezen als vanouds; vrolijke parasols kleuren het straatbeeld.
Plus, onverwachte bonus: na jaren van proppen op de vierkante meter staan de terrastafeltjes eindelijk weer op een normale afstand van elkaar, zodat je niet met je ellebogen in de soep van de buren zit.    :yeahh

De binnensteden zijn weer tot leven gekomen,” zei ik, “en iedereen lijkt meteen een stuk lekkerder in zijn vel te zitten.” “Nou, dat valt wel mee,” zei mijn vriendin, “want er zijn ook een heleboel mensen die moeite hebben met de terugkeer naar het oude normaal en de drukte van weleer.”

Post-isolation anxiety heet het: snel overprikkeld raken omdat je na de lockdowns, het thuiswerken en het afstand houden opeens weer met een heleboel mensen tegelijk moet omgaan. Ik begrijp dat gevoel heel goed. Als ik (getest en wel) in een tv-programma moet optreden, ben ik na afloop ook vermoeider dan ik vóór corona was: een studiovloer vol redactieleden, cameramensen en medekandidaten ben ik niet meer gewend. Toen ik was uitgenodigd voor de finale van het Songfestival kon ik mijn ogen niet geloven: al die ménsen! Het waren er veel minder dan bij een normale finale, maar ik werd er alsnog emotioneel van. Ik kan me ook voorstellen dat heel wat mensen na een jaar thuiswerken niet meer terug willen naar de loeidrukke kantoortuin, die níets met een tuin te maken heeft. Misschien is het nu dan eindelijk tijd voor de ontwikkeling van groenere werkomgevingen met meer privacy en ruimtes om je terug te trekken?

Toch zie ik het einde van alle corona-ellende vooral positief in. Nee, het is zeker niet iets van vandaag of morgen, maar ik denk dat we het komende halfjaar vrij snel weer aan het oude normaal gewend zijn. Mark van Vugt, hoogleraar evolutionaire psychologie, denkt daar anders over. In NRC zei hij onlangs dat we drukke stations en volle treinen “weerzinwekkend” gaan vinden: “Kuchen, hoesten, niesen en snotteren op het werk en in de trein accepteren we niet meer. Sterker nog: we gaan er nog jaren boos over zijn.” Hij zei ook dat we mondkapjes moeten blijven dragen, zodra we ook maar iets van een loopneus hebben: “Snotteren wordt als roken: dat doe je niet in openbare gelegenheden.”

Zou het echt? Eerlijk gezegd geloof ik dat niet. Zolang jij je snot niet opeet, uitsmeert of onder de tafel plakt, heb ik er geen problemen mee. Eén kuchje is nog geen corona.

En wie heeft er überhaupt zin om nog jaren boos te zijn? Laten we weer leven! Ik verheug me erop om vaxed and waxed een heerlijke zomer tegemoet te gaan.

Online Lowlands

Re: Columns
« Reactie #12 Gepost op: 06/06/21 06, 2021, 15:00:10 pm »
Plus, onverwachte bonus: na jaren van proppen op de vierkante meter staan de terrastafeltjes eindelijk weer op een normale afstand van elkaar, zodat je niet met je ellebogen in de soep van de buren zit.   

Nou en?Gratis soep,wat wil je nog meer?? :fluiten: ;D
Rustig aan!
Ben ik zelf ook de hele dag druk mee.

Offline Aladin

Re: Columns
« Reactie #13 Gepost op: 06/12/21 12, 2021, 19:09:13 pm »
@Bart Nijman

‘Zelden toont de vaderlandse pers oprechte interesse in Wilders’ standpunten’
In een tweet noemde Geert Wilders de pers (uitzonderingen daargelaten) ‘tuig van de richel'. En ergens snapt Bart Nijman dat wel. ‘De PVV-leider is de vleesgeworden definitie van iemand in wiens weelderige witgebleekte haar journalisten de vlag van hun eigen deugdzaamheid kunnen planten.’

‘Maar Geert Wilders geeft in dit klimaat toch wel legitimatie aan iemand die wellicht journalisten iets aan wil doen?’ We zitten op een terras en bespreken de invloed van nepnieuws. Het gesprek is gekomen op een tweet van de PVV-leider van een paar dagen eerder: ‘Journalisten zijn – uitzonderingen daargelaten – gewoon tuig van de richel.’

Het Nederjournaille stond op de achterste poten ten hemel te schreien dat zulke woorden het voorportaal van geweld tegen de vrije pers zijn. ‘Journalisten zwart maken is de rechtstaat zwart maken,’ vond de vakbond. Mijn terrasgenoot was het daar mee eens: ‘In deze tijd kan zo’n tweet verregaande gevolgen hebben.’

Mijn tegenargument was dat de particuliere oprisping van een politicus die zich chronisch onheus bejegend voelt door de pers, niet automatisch gelijkstaat aan een geweldsoproep. Sterker nog, koppel het los van de directe aanleiding (een stukje over rare smeerbeer Dion Graus in NRC, waar feitelijke onjuistheden in stonden – nepnieuws dus) en bekijk het voor de gein eens door zijn bril.

Wilders wordt bijna per definitie geduid als een racist, een xenofoob, een islamofoob en niet zelden als een fascist. Allemaal hele zware kwalificaties die, wanneer je ze eerlijk toetst aan diverse criteria, geen stand houden. Wilders is zwaar anti-islam, maar heeft nog nooit opgeroepen tot geweld. Wel wordt hij al bijna twee decennia zwaar beveiligd omdat de islam hém het leven niet gunt. Wat best wel zijn punt over het gevaar van de islam onderstreept. En ja, hij wil minder criminele Marokkanen – maar wie wil dat nou niet?

Zelden toont het journaille oprechte interesse in zijn standpunten. Wilders is de vleesgeworden definitie van iemand in wiens weelderige witgebleekte haar je de vlag van je eigen deugdzaamheid kunt planten. Een stabiele achterban van een miljoen kiezers wordt stelselmatig in één adem afgeschreven omwille van hun politieke voorkeur. Wie een positie bekleedt voor de PVV, mag hopen dat ie daarna nog ergens leraar of ambtenaar kan worden, want je loopt nog jaren met pek besmeurd rond. Maar het probleem, meneer, dat blijft.

Wilders heeft het dus niet zo op journalisten, die hem zelden eerlijk behandelen, omdat ze – uitzonderingen daargelaten – ideologisch vooringenomen zijn over de man met het Mozart-haar.

Nergens roept hij feitelijk op tot geweld en het staat ook niet tussen de regels. Omdat een vakbond en een paar hoofdredacteuren dat er toch in lazen en die interpretatie luidkeels jammerend op hun voorpagina’s zetten, is de associatie alsnog tot feit opgepijpt. Als nu een journalist wordt geslagen, wijzen duizend inktvingers naar Wilders. Als het een moslim is, zul je ze niet horen.

Wie de gevaren, effecten of consequenties van nepnieuws wil begrijpen, moet eerst het verschil kennen tussen bewuste beïnvloeding, je eigen waarheid en een zelfvervullende voorspelling.

https://revu.nl/artikel/452904/zelden-toont-de-vaderlandse-pers-oprechte-interesse-in-wilders-standpunten

Online Lowlands

Re: Columns
« Reactie #14 Gepost op: 06/13/21 13, 2021, 10:50:16 am »
De huidige journalisten zijn per definitie niet waarheids getrouw!Zie inderdaad dat hele gedoe rond om Wilders en aanhangers,maar ook de idioterie van climate change,wat ook niet op feiten gebaseerd is,maar altijd zwaar wordt uit gesmeerd over de lezers.Alleen al de berichten over dat fanatieke meisje die volgens mij nodig eens een goede psychiater moet bezoeken,word niet bestreden.
Nee,de tijd dat journalisten op de waarheid uit waren ligt ver achter ons..
Rustig aan!
Ben ik zelf ook de hele dag druk mee.

Offline Aladin

Re: Columns
« Reactie #15 Gepost op: 07/02/21 02, 2021, 10:28:16 am »
@RonaldPlasterk

Sigrid Kaag liet collega Arie Slob een leugen vertellen

Het VPRO-programma Sigrid Kaag van Beiroet tot Binnenhof is een mooie boel geworden. Om te beginnen is het politiek kluitjesvoetbal. Het programma is gemaakt door de VPRO, die wordt geleid door een oud-campagneleider van D66. Er is in overleg met de publieke omroep (die onder leiding staat van een D66’er) een tijdstip gekozen kort voor de verkiezingen om maximale electorale impact te hebben (”… 3 januari wordt uitgezonden op NPO2. Dat is zo ongeveer de laatste datum die de NPO wil besteden aan een film over een verkiesbaar politicus, vóór de verkiezingen”). De film is mede gefinancierd door het Nederlands Filmfonds (voorzitter was Thom de Graaf), en kreeg, zo meldt journaliste Kim van Keken, een extra subsidie van minister Van Engelshoven (D66).

Het programma is uitgebreid bekeken door team-Kaag, inclusief de minister, en het is op suggestie van het team op allerlei punten aangepast . De VPRO-filmmakers zelf suggereren aan team-Kaag om hierover te jokken: „Ik denk dat het ’t slimste is dat ’Sigrid de film niet heeft gezien’.” Ze schrijven dat destijds Frans Timmermans een documentaire over hem niet tevoren had willen zien, om geen invloed uit te oefenen.

Overigens zag de VPRO de bui al hangen, want de correspondentie tussen de makers en team-Kaag is tegen de zin van de VPRO pas naar buiten gekomen doordat een lezer van Geen Stijl een beroep deed op de WOB en de stukken stuurde naar adjunct-hoofdredacteur Bart Nijman.
Publiek geld

De interventies van team-Kaag die succesvol waren, gingen deels over klein spul, het zo min mogelijk in beeld brengen van glaasjes champagne als de minister in een arm land op bezoek was, of over het zoveel mogelijk wegmoffelen van beelden waarop ze in de auto geen veiligheidsgordel droeg. Voor dat laatste is een extern bedrijf ingehuurd die er een paar weken aan heeft zitten werken, maar heeft geconcludeerd dat dat wegmoffelen technisch niet lukte. Allemaal natuurlijk van publiek geld.

De programmamakers verantwoorden zich uitgebreid tegenover team-Kaag dat dat wegmoffelen niet lukt: „Wat we niet op kunnen lossen is de autogordel. Zoals je weet hadden we dat graag gedaan. Maar we hebben er twee gespecialiseerde bedrijven naar laten kijken, en wat je er ook aan doet, het blijft zichtbaar, zelfs na 30 dagen SFX-bewerking – serieus voorstel van een van hen. Behalve dat Sigrid overal in de wereld de gordel niet om heeft, is het voor de scènes die wij in Nederland gefilmd hebben ondoenlijk er iets aan te doen. Voor de andere punten zie hieronder in groen. Hartelijke groet”
Bederf

Wat opvalt is het bederf dat kennelijk is geslopen in de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ambtelijke steun en campagnewerk zijn gaan samenvallen (iets waar een ministerie altijd enorm voor waakt). Hier is een citaat van een gezelschap waar ook ambtenaren van BZ bij zaten, gericht aan de mensen die het programma aan het maken waren.

„Beste xxx, nogmaals veel dank voor de voorvertoning. Gisteren hebben we veel punten besproken. Voor het overzicht hebben we die nog even onder elkaar gezet. Voor de zuiverheid van rollen maken we een onderscheid tussen de punten van BZ en die van D66 (Sjoerd). [] – Autogordel – niet de beelden uit overleg waarin ze klaagt over Kamerleden – shot van haar telefoon met WhatsAppconversaties bij kapper eruit – champagneshot Nigeria. [] En dan van onze kant een nog meer wezenlijk punt, waar Sigrid en wij na een nachtje slapen alleen maar meer van doordrongen zijn geraakt. Er moet echt iets in de documentaire over haar idealen en waarom ze die stap zet. Nu zit dat er helemaal niet in. [] Het is bij Sigrid – en dat weten jullie ook – veel meer. [] Nu is de knip te onduidelijk. [] Tot slot, jullie zeiden gisteren geen beelden van bijvoorbeeld xxx te willen gebruiken, omdat jullie er zelf niet bij waren en de NPO-stream geen optie is voor jullie. Bij het stukje over Moria gebruiken jullie echter wel die NPO-stream. Dus dat kan geen belemmering zijn, lijkt ons. Hartelijke groet.”
Propaganda

Dit heeft niets met een check op feitelijke onjuistheden te maken. Hier wordt een propagandafilm gemaakt door de publieke omroep, waarbij alle onderscheid tussen de D66-campagne, de journalistiek en de leiding van het ministerie van BZ weg is. Hier is de staatsrechtelijke zuiverheid ondergeschikt gemaakt aan de politieke campagne. Het is een lelijke vlek op de journalistiek, een demasqué voor de journalistieke onafhankelijkheid van de VPRO.

Nog één gek ding. Op Kamervragen heeft minister Arie Slob (CU), die over de omroep gaat, schriftelijk geantwoord dat er geen contact is geweest tussen makers en team-Kaag. Kaag wist dat ze haar collega een leugen liet vertellen en zweeg. Dat is in een kabinet oncollegiaal en eigenlijk niet acceptabel. Zo iemand kan je in een kabinetsteam niet hebben. Dat alleen al is grond tot aftreden. Hier scheiden onze wegen.

Offline Aladin

Re: Columns
« Reactie #16 Gepost op: 07/17/21 17, 2021, 13:51:31 pm »
 :4_1_72:

@Leon Verdonschot

‘Het lijkt even wennen voor u, al die nieuwe debatstijlen in de Kamer’
Open brief van Leon Verdonschot aan Mark Rutte: ‘U verloor deze week zowaar uw teflonlaag toen Sylvana Simons van Bij1 uw beleid verantwoordelijk hield voor 30.000 coronadoden.’

Beste Mark Rutte,

U verloor deze week zowaar uw teflonlaag toen Sylvana Simons (Bij1) uw beleid verantwoordelijk hield voor 30.000 coronadoden. Ik was het slechts voor een deel met haar eens, maar op zichzelf lijkt het me niet meer dan normaal en politiek ook zuiver om de hoofdverantwoordelijke voor een bepaald beleid aan te spreken op de gevolgen van dat beleid.

Daar opeens heel erg emo over gaan doen, met zinnen als ‘woorden kunnen kwetsen’ lijkt me bijna net zo’n doorzichtige en manipulatieve truc als wat u vervolgens deed: Simons verwijten dat ze met deze kritiek de werknemers in de zorg zou kwetsen. De mensen wiens salarisverhoging u tegenhield, en die het tijdens de eerste golf moesten stellen zonder fatsoenlijke beschermingsmiddelen.

Maar goed. Het lijkt even wennen voor u, de nieuwe debatstijlen die de Kamer zijn binnengekomen met alle nieuwe partijen. Nu de Tweede Kamer bijna evenveel fracties als leden bevat, zijn er ook veel meer debatstijlen het parlement binnengekomen. Hierbij dan ook een handzaam lijstje voor u, om mee te oefenen tijdens het reces. Zodat u na de zomer wanneer u, naar ik vrees, weer onze premier bent, uit de voeten kunt met een Tweede Kamer die veel meer een vólksvertegenwoordiging geworden: voor iedere smaaknuance is er nu een Kamerlid, zo hebben de maanden sinds de verkiezingen duidelijk gemaakt. Voor íédere? Ja. Kijk maar.

Flexitariër? D66. Vega? GroenLinks. Vegan? Partij voor de Dieren.

PC? PvdA. Woke? GroenLinks. Woke as fuck? Bij1.

Wap? Van Haga. Knetterwap? FvD.

Consultant? Volt. Coach? D66. Goeroe? FvD.

Zzp’er? Volt. Werknemer? PvdA. Arbeider? SP. Arbeidsmigrant? Denk. Illegale arbeidsmigrant? Bij1. Huisjesmelker van die laatste? Van Haga.

Temperamentvol? BBB. Pittig? Bij1. Boos? PVV. Woedend? Denk. Emotioneel? Kennelijk: VVD. Labiel? FvD.

Boer? BBB. Burger? BBB. Burgerlijk? CDA. Provinciaal? CDA. Stedelijk? PvdA. Grootstedelijk? GroenLinks. Eurofiel? Volt. Kosmopoliet? D66.

Limburgs accent? CDA. Brabants accent? SP. Turks accent? Denk. Urks accent? SGP. Friese Taal? BBB. ABN? VVD. Nederland-met-om-het-woord-iets-Engels: Bij1. Alleen maar Engels: D66. Meer talen dan Frans Timmermans? Volt. Verhaspellatijn? FvD.

En helpt dit allemaal niet, kijk dan maar gewoon naar hun kleding.

Shirt van Che Guevara? SP. Van Pim Fortuyn? JA21. Van Gretha Thunberg? PvdD. Van Malcolm X? Bij1. Van Jenny Douwes? BBB. Van Trump? FvD. Van Erdogan? Denk. Van Dion Graus? Dion Graus.

Online Lowlands

Re: Columns
« Reactie #17 Gepost op: 07/19/21 19, 2021, 14:49:38 pm »
Wat staat nou voor BBB? :o Boeren Burgers Buitenlui?? DDlol
Rustig aan!
Ben ik zelf ook de hele dag druk mee.